Recent Posts

pátek 31. října 2008

81. den

Toulcův dvůr!
Odběr krve byl drsná záležitost. Bětka předvedla ukázkový hysterák. Ale zvládli jsme to.
V Toulcově dvoře to bylo boží. Ošahala jsem si biooblečky, pokecala s holkama z "rodinky". S Bětkou jsme okoukli zvířátka. Jako poslední jsme objevili tuhle kravičku a její telátko. No a milá kráva během zarputilého plnění svých čtyř žaludků neopomněla jen tak mimochodem nabrat Bětku na roh. Naštěstí se jí nepodařilo prostrčit pořádně hlavu skrz plot. A pak taky Bětka byla dost nabalená, takže jí ten nenápadný útok sice povalil, ale jinak se nic nestalo.
No a páč na Opatově jsou dost drsný schody, tak jsem cestou domu zajela až na Chodov, kde je plošina. No jo, jenže ten náš tank co máme místo kočárku, se na tu plošinu prostě nevejde!! Blbá plošina!

čtvrtek 30. října 2008

80. den

Žloutenka!
Tak a je to. U Bětky ve školce a u Ondráška ve třídě je žloutenka. Dozvěděla jsem se to u doktorky, když jsme šli na kontrolu po nemoci. A tak jsme si zajeli na Hygienickou stanici, abychom zjistili co a jak. No a v čekárně na nástěnce byla vyvěšená tahle potvora.
Chudák Ondra! Tak strašně se bojí žloutenky. Dokonce v červenci ukecal mámu a šli na očkování. Jenže doktor mu ho nedal. Řekl mu ať si meje ruce a bylo. No a teď má Ondra žloutenku přímo ve třídě.

středa 29. října 2008

79. den

Ach jo. Já bych tak ráda fotila přírodu a krajinu. Jenže copak to jde? V Praze? Kdybychom alespoň jezdili na výlety. Jenže Marek pořád ještě nekoupil nový auto a se třema dětma bez auta...no nic moc. Tak jsem si alespoň zkusila strouhu. Jenže ono se nedalo fotit od jinud než z mostu. Všude okolo to byl potůček nepřístupný.

úterý 28. října 2008

78. den

Deset minut před půlnocí jsem si vzpomněla, že nemám žádnou fotku. Uf, málem jsem to nestihla.

pondělí 27. října 2008

77. den

Zase podzim!
Nemůžu si pomoc, ale prostě mě barvy podzimu strašně fascinujou.

neděle 26. října 2008

76. den

Ach jo. Tak Verunka už je taky nemocná. V noci měla horečku. Plakala do půl čtvrtý. Bylo jí opravdu špatně. A tak dostala první chemické léky. Zabraly dost rychle. Tak aspoň že tak. No a já si připadala ráno jako zombie. Byla to opravdu náročná noc.
A ještě něco se dnes stalo poprvé - Marek byl venku sám s celým naším potomstvem.

sobota 25. října 2008

75. den

Vlňáčky!
Tak jsem se dala na stará kolena do pletení. Moc mi to nejde. Ale já se nevzdám. Tentokrát to dopletu až do konce!!!

pátek 24. října 2008

74. den

Otíčkův první zoubek!

čtvrtek 23. října 2008

73. den

Vitamíny!
Tak od úterý cpu Bětku vitamínama co to jde. Trochu kašlala, tak jsem myslela, že tu nemoc utnu hned v zárodku. Bohužel se nezadařilo. V noci měla pěknou horečku. A tak ode dneška oficiálně marodíme. Doktorka schválila můj vitamínový postup a máme v něm pokračovat. Žádnou chemii do ní cpát nemusim. To jsem ráda.

středa 22. října 2008

72. den

Podzim!
Stejně ten podzim! To je ale šikovnej malíř.

úterý 21. října 2008

71. den

Pochováníčko!
Vždycky když si přídu pro Bětku na malování, tak se na mě vrhne Markétka se ségrou. Ani nestihnou pozdravit a už prosí jestli si můžou pochovat miminka. A já jim vždycky vyhovim. Už z toho začíná být taková malá tradice.

pondělí 20. října 2008

70. den

Hurá!
Tak dneska jsem byla poprvé na keramice. Přišla jsem pozdě o půl hodiny. Myslela jsem, že se začíná ve tři a ono ne. Nějak jsem to popletla. Ale bylo to teda super. A Bětce se to určo taky líbilo. Však mi to potom dala v šatně dostatečně najevo.

neděle 19. října 2008

69. den

Zase fotbal!
Nemůžu si pomoc, ale ten míč místo lampy mě prostě rozesmál. A taky se mi líbí jak se vrhaj čtyři hráči na jedno místo. Jestlipak se srazili?

sobota 18. října 2008

68. den

ABC Braník!
Sem teď budu chodit častěji. Je tu docela sranda. Marek dostal nabídku hrát za starou gardu. Tak se mu teď tak trochu posmívám. Ovšem jinak jsem samozřejmě hrdá na to, že bude hrát velkej fotbal!

pátek 17. října 2008

67. den

První společné koupání!
Tak jsem narvala děti do jedné vany. No chudáčci byli dost vykulení. Ještě ke všemu se z nějakého důvodu zase vyplo světlo v koupelně. Bětka z toho všeho byla naprosto nadšená. Dostala za úkol svítit baterkou. Je to tady u nás ale dobrodružnej život.

čtvrtek 16. října 2008

66. den

Podzim na hřišti!
Na hřišti před Sokolem to vypadalo docela pochmurně. Jsem ráda, že se povedlo hřiště zachránit před hrozící výstavbou bytového domu. A jsem zvědavá jak ho vylepšej. Momentálně to tam opravdu nevypadá zrovna nejlíp.

středa 15. října 2008

65. den

Řetěz od houpačky!
Jo jo, udrží mě! Ale teda musim přiznat, že už jsem asi stará, páč se mi na houpačce dělá docela dost špatně.

úterý 14. října 2008

64. den

Podzimní listí!
Jo jo, podzim je v plném proudu. Všude leží spadané listí. Na tuhle fotku jsem hrdá. Moje první zdařilé zoomování. Teda alespoň podle mě je zdařilé.

pondělí 13. října 2008

63. den

Zase nouzovka!
Spousta fotek mi unikne prostě proto, že se stydím. Dneska jsem byla na prezentaci látkovek. Strašně jsem si chtěla vyfotit tu úžasnou hromadu plenek, ale styděla jsem se.

neděle 12. října 2008

62. den

Cesta domů!
Cestou ze hřiště mi došlo, že ještě nemám žádnou fotku. Tak jsem rychle cvakla nebe. Poslední dobou to hrozně flákám. Budu se muset polepšit.

sobota 11. října 2008

61. den

Vyvorané myši!
Honééém!!! Vstáávejtééé! Budeme se fotit!!!
No aspoň už vím, že fotit někoho hned po ránu neni moc dobrý nápad!

pátek 10. října 2008

60. den

Půlročniny!
Tak mimoušům už je půl roku. Neuvěřitelné. Otík je živější. Už se velmi zdatně plazí. Je zvědavější. Verunka je pohodářka. Mazílek. Oba jsou naprosto úžasní. Pořád se mi stává, že nemůžu uvěřit našemu štěstí.

čtvrtek 9. října 2008

59. den

Zase pavouk!
Tož dneska jsem způsobila trochu pozdvižení. Nějaký tatínek s malými dětmi se šel podívat co že to tam mám tak zajímavého. Zvláštní...ale pavouk ho moc nezaujal. Přitom je tak krásný. A hlavně jich tam bylo strašně moc...no prostě super.

středa 8. října 2008

58. den

Tak už máme velké děti!
Zrušila jsem v kočárku novorozenecké tašky. Bála jsem se, že se budou děti navzájem rušit. Ale oni se místo toho pořád drželi za ruce. Bylo to tak nádherné. Roztomilé!
Jo a Ondra šel dnes prvně do Skauta. A byl spokojenej. Hurá!

úterý 7. října 2008

57. den

Malování...
se dneska evidentně vydařilo. Soudím tak dle Bětčiny modré tváře a barvou podráženém oku.

pondělí 6. října 2008

56. den

Jo, školka to je vyčerpávající záležitost!
Tak dneska máme za sebou dvě velké premiéry. Bětka byla poprvé na keramice. Je to kroužek pro zelené skřítky a trvá jen půl hodiny, což je tak akorát na udržení koncentrace.
No a taky už zvládla první úraz. Zakopla o houpačku a odřela si tvářičku o koberec. Musela jsem pani učitelce podepsat zápis v sešitě. Popsali to podrobně na půl stránky. Já to chápu, ale stejně mi to připadalo docela srandovní.

neděle 5. října 2008

55. den

Burani ve městě!
Potřebovala jsem si vyřídit brejle, tak jsme zajeli na Anděl do obchodního centra. No nic moc. Tyhle megagiga obchody nejsou nic pro mě. Zvládám nanejvíš tak naše novodvorský Tesco a to je proti Andělu miniobchůdek!

sobota 4. října 2008

54. den

Houba!
Tak tahle houba mě naprosto fascinovala. Nikdy jsem něco takového neviděla. Vypadá fakt bombasticky.
Dneska jsem se zcela neplánovaně ocitla na vodáckejch závodech. Docela dobrý! Ale musim přiznat, že závodní ježdění po vodě mě nijak zvlášť neoslovilo. Běh a fotbal. To jsou Sporty!!!

pátek 3. října 2008

53. den

Husita!
Jsem si v Tučňáku přečetla, že socha na Branickém náměstí se bude opravovat. Tož jsem se šla podívat jak ta naše socha vlastně vypadá. A teda nic moc. Nejvíc mě naštvaly vyškrábané nápisy. Proč to jako někdo dělá? Co tim chce dokázat. Fakt to nechápu. Před sochou jsou lavičky na kterých se zdržujou nevábně vypadající spoluobčané. Člověk se tam bojí vyskytovat. Prostě celé je to tam takové žaludek svírající.

čtvrtek 2. října 2008

52. den

Totální výpadek!
Tak dneska nemám žádnou fotku. Prostě výpadek. Foťák jsem měla všude s sebou, ale nějak jsem prostě neměla na focení chuť. Bětka má kašel, tak jsem si jí nechala doma a to mě dost vyčerpává.

středa 1. října 2008

51. den

Podzim!
Tak tahle fotka je fakt z nouze. Vůbec jsem nevěděla co vyfotit.