Recent Posts

pátek 31. července 2009

212. den

Podle mojí babičky je naše Verča nenápadná, tichá a neustále zamračená. A nejen podle naší babí. Ono mi to řeklo už více lidí. Jenže ona to vůbec neni pravda. Verča je pěknej rarášek a smíšek...a zamračená taky neni, to jenom přemejšlí jestli by tu rošťárnu co právě vyvádí Otík taky zvládla! Trvá jí než si všechno rozmyslí a promyslí a pak jde na věc...a většinou to zvládne na jedničku. Jako například dneska. Takhle mi po vzoru Otíka začla lozit na hřišti po žebříku ke klouzačce. Je fakt šikovná! A mě to teď teprve pořádně začne. To bude teprve sranda! 

čtvrtek 30. července 2009

211. den

FFF Minisrazík!

Děkuji děvčatům za velmi příjemný den. Opravdu jsem si to moc moc užila. Zvláštní poděkování patří Dib za organizaci a naprosto výborný oběd!

A všiměte si jak to moje dítě umí krásné pózovat!

středa 29. července 2009

210. den

Bětka si vyžádala výlet do ZOO! Tak jsem si řekla, že není důvod její přání nesplnit. Trochu jsem se obávala, že tam bude moc lidí...no má obava byla správná. Již při výstupu z autobusu jsme skončili na zádech jakéhosi pána. Byl to poslední článek neuvěřitelné fronty. Něco takového jsem ještě nezažila. Ale to byla jediná nepříjemnost celého dne! Celkově to byl naprosto úžasný a báječný výlet. Jo jo, naše ZOO ta nikdy nezklame!

úterý 28. července 2009

209. den

Tak včera jsem na focení prostě neměla náladu, dneska jsem něco cvakla, ale je to naprosto nepoužitelný. Takže druhý den bez fotky!

pondělí 27. července 2009

208. den

Tak a Bětka má svůj první pas!!! A je na něj tak úžasně hrdá! Pořád žadoní, aby se na něj mohla podívat:o)

neděle 26. července 2009

207. den

Ať je tahle fotka jaká je, já z ní mám radost. Dřív by mi z foťáku vylezla silueta s totálně přepálenym pozadím. 

sobota 25. července 2009

206. den

Tento týden jsem byla na děti sama. V pátek jsem už byla naprosto vyčerpaná. V obchodě hulákala pani prodavačka, že kolabuju. Musela jsem vypadat fakt báječně:o) No a tak jsem si dneska naordinovala odpočinek. Tatínek vyfasoval celou partu a byl vyšoupnut ven(však má u mě vroubek, měl se vrátit ve čtvrtek, ale opil se a tak nemohl řídit).

Už několik měsíců prosím Marka, aby naučil Bětku na kole (já to nedokážu neb se jí prostě bojim pustit). A on pořád sliboval a sliboval, ale skutek utek. No a dneska kouknu z okna a co nevidim! Bětka si tam vesele jezdí sem a tam! Takže huráááá!

Chtěla jsem tatínka pochválit, ale nakonec stejně dostal vynadáno za to, že nedal Bětce helmu. Jsem já to ale! 

pátek 24. července 2009

205. den

Zkoušim různé úpravy, ale teda vždycky se mi nejvíc líbí ta původní fotka.

čtvrtek 23. července 2009

204. den

Co dodat! Dneska jsme se hold na koupališti nekoupali ale sprchovali:-) Teda vlastně jsme krátkou koupel stihli a pak jsme se pelášili schovat do šaten. Déšť bubnoval na plechovou střechu tak hlasitě, že jsme se navzájem neslyšeli. Ale páč jídla byl dostatek, tak byly děti i tak spokojené. 

středa 22. července 2009

203. den

Dneska jsem chtěla nafotit portréty dětí, udělat z nich pohlednice a postupně je posílat Ondráškovi na tábor. Myšlenka dobrá...ale provedení nad moje síly. Já prostě ty svoje rarášky nedokážu pořádně vyfotit. Tak snad příští rok.  

úterý 21. července 2009

202. den

Tak jsem vzala děti do aquaparku...teda moje maminka nás vzala. Tak odvážná, abych tam šla s celou bandou sama teda rozhodně nejsem. Na místě jsme nejdřív zkusili, kolik lidí dokáže pojmout jedna převlíkací kabinka...a ano vešlo se nás tam všech pět. Ovšem bylo tam poněkud těsno, a tak se Otík neustále snažil podlézt boční stěnu a dostat se tak do vedlejší kabinky. Bětka se rozhodla, že ho napodobí.  Přece co dělá Otík, to stojí za vyzkoušení. Verunka je podporovala hlasitým pláčem. Nakonec jsem všechny tři nasoukala do plavek i plavacích pomůcek a vypustila partu ven z kabinky! V tu ránu začla hra: Chytni si svého Otíka! Prvních několik kol sice vyhrál Otík, ale celkovým vítězem jsem se přeci jen stala já, a tak jsme mohli pokračovat směr bazén...tedy bazény. Prolezli jsme všechny, vnitřní i venkovní. Děti byly šťastné, takže to stálo za to.

pondělí 20. července 2009

201. den

Tak dneska nám Ondrášek odjel na svůj první tábor. Jet se mu tam nechtělo, plakal a byl moc smutný, ale já pevně věřím, že nakonec se mu tam bude opravdu líbit a bude na sebe pyšný, že to zvládl. No a já dostala za úkol poslat mu každý den pohled. Tak to jsem zvědavá, jak to budu zvládat. 

neděle 19. července 2009

200. den

Tak jsme se z víkendu vrátili o den dřív a o jednoho víc. Tohohle potvoráka si přitáhla Verunka na svém boku. Je to její první klíště. Vlastně je to první klíště našich dětí vůbec.

sobota 18. července 2009

199. den

Tak děti zvládly svojí první noc ve stanu naprosto na jedničku. Ani jim nevadilo, že hned vedle paří parta Moraváků. Za to já to vím velmi dobře. Chvílema jsem nadávala, chvílema jsem se musela smát...každopádně když se pánové v půl páté ráno chystali ulehnout, měla jsem fakt nefalšovanou radost. Přesně ve chvíli, kdy se za posledním zavřel zip od stanu se z druhé strany začala ozývat naše partička. Zrovna se vrátili z diskotéky a v zábavě pokračovali do šesti. A naše děti nic. Jóó kdyby nám takhle pěkně spaly i doma, to by byla paráda!

Druhou noc ve stanu už děti nezažily. Po posledním zápase jsme všechno bleskově naházeli do auta...málem jsme ze stanu ani nestihli vytáhnout tyčky...a šupajdilo se domu. Však oni nás včera v rádiu varovali, že tu bude ,,pěknej chcanec"

pátek 17. července 2009

198. den

Marek ráno prohlásil, že ve tři odjíždíme do Dobrušky, tak ať jsem připravená. A světe div se já opravdu byla! Přesně ve tři jsem měla u dveří připravenou haldu tašek, děti i sebe. To se mi snad ještě nikdy nepovedlo (naposledy jsme na dovolenou odjeli o den později, páč jsem nás prostě nedokázala včas zabalit :o))

Ve čtyři jsem začínala být trochu nervózní. Děti už nebyly načančané a připravené u dveří. Byt už taky nezářil čistotou...to je tak, když někdo zabaví děti jogurtem!

Něco po páté jsme vyrazili čekat před dům. Na schodech jsme potkali Marka. Tak tedy hurá. Opravdu odjedem ještě dnes. 

V šest jsme vyrazili. Ovšem ne směr Dobruška, ale obchod. 

V sedm už se opravdu jelo pryč z Prahy! 

A takovou jsem měla radost, že jsem konečně taky jednou byla připravená včas:-D

čtvrtek 16. července 2009

197. den

Verunka

je takovej náš andílek. Je to docela fajn, mít k těm dvěma divochům taky jedno klidný, spokojený sluníčko.

Místo Bětky jsem dneska vyfasovala na hlídání bráchu...jo jo, mě jsou ty tři děti prostě souzený:-D

středa 15. července 2009

196. den

Bětušku jsem dnes dopoledne vyšoupla na prázdniny k babičce. Takže teď celých pět dní budu jen dvoudětná! Hned jsem toho využila, šoupla děti do croozeru a vyrazila na kolo...uf, to byla ale blbost. Jako bych zapomněla, že naše cyklostezka je horší jak dálnice. Fakt ideální místo pro první pokusy jízdy s vozíčkem...a vypůjčeným kolem. V jednom minikopečku jsem blbě přehodila a vytvořila jsem zácpu bruslařů. Ano i bruslaři byli rychlejší než já! Ale přežili jsme to v pořádku, takže pohoda a zítra doufám vyrazím zas!

úterý 14. července 2009

195. den

Tak dny se nám po dovolené vrací zpět do našeho stereotypu a tím se opět vrací problém co fotit. 

pondělí 13. července 2009

194. den

Tak jsem dneska byla vyřídit Bětce pas. Řekla jsem si, že to bude záležitost nanejvejš půlhodinová, páč místo vydávání máme dvě zastávky busem od domu. No pro jistotu jsem se rozhodla zkontrolovat to ještě na netu....a ejhle. K vydání pasu je zapotřebí osvědčení o občanství a to se vydává....až na úřadě. Takže jsem vylovila všechny rodný listy co jsou zapotřebí, pobalila náš cirkus a vyrazili jsme! Kupodivu jsem měla všechny doklady a zvládla jsem hned napoprvé vyplnit formulář (a to je u mě opravdu menší zázrak), takže jsme po nějakém čase odcházeli z úřadu s malým papírem dokazujícím, že je naše Bětula skutečně Češka! A kupodivu stejně úspěšní jsme byli následně i na pasovém! Jen s focením byl trochu problém. Bětka se fakt snažila vyhovět požadavkům co na ni pani úřednice měla, ale ani tak se nezadařilo na poprvé...vlastně ani na popáté:o)  Ale nakonec si máme 27.7. přijít pro Bětčin úplně první pas! Takže hurá!

A za odměnu jsem vzala všechny tři děti na koupaliště...po hodině jsem byla naprosto šťastná, že mi přišla na pomoc babička. Po kom jsou ty moje děti takový žáby to by mě teda fakt zajímalo.

neděle 12. července 2009

193. den

A jede se domů. Zatím co já bych tu nejradši zůstala, tenhle motýl by evidentně rád ochutnal ruch velkoměsta, a tak nám vlítnul do auta a čekal kam ho odvezem. Já jsem ovšem jeho pokus o úprk odhalila a tak byl opět vyhnán ven.

A cestou domů jsme potkali takovouhle pěknou objížďku. Já se smála, Marek nikoliv. Jezdil po kruháči pořád dokola a pořád se mě naprosto zmateně ptal kam má jet:o)

sobota 11. července 2009

192. den

Marek!

Jsem si řekla, že tady mám neustále fotky dětí a na Marka poněkud zapomínám. A tak když se mi ho dneska taky podařilo blejsknout, tak je tu!

pátek 10. července 2009

191. den

Ještě před několika lety jsme tu měli vzrostlý les...jenže stromy už byly staré, prohnilé a tedy i nebezpečné, takže jsme je nechali pokácet a pak následně vlastnoručně zasázeli nové stromky...a o ty se teď pečlivě staráme. Ovšem je to fuška! No hlavně pro mojí maminku. Ta se stará nejpečlivěji.

čtvrtek 9. července 2009

190. den

Dneska byl den plný cyklopremiér! Marek jel na kole poprvé s croozrem. A Ondra zvládl svůj první kolovýlet. Ujel 15km! Bětka se  taky učila jezdit na kole...no ještě se bojí, ale pár metrů úplně sama ujela! Ale pak prohlásila, že ona prostě bude jezdit s maminkou v sedačce! A je to!

středa 8. července 2009

189. den

No a je tu středa a nás čeká přesun k nám na chatu. Moc se mi nechce. Tady je fakt nádherně...a hlavně je tu kamarád, kterej moc rád fotí a ještě raději se dělí o svoje zkušenosti:o) 

úterý 7. července 2009

188. den

Orlické hory!

Tak si užíváme dovolené. A je tady nádherně. Úžasný výhled, báječný mraky, záplava slaďoučkej velikánskejch jahod...no prostě jsem si to tu naprosto zamilovala.

pondělí 6. července 2009

187. den

No ranní odjezd se sice nekonal, ale nakonec jsme opravdu odjeli...i když až na několikátý pokus:-D

Takže hurá, hurá! Začíná nám dovolená!

neděle 5. července 2009

186. den

Včera jsem zcela neprozřetelně Bětce slíbila, že s ní dnes zajdu do bazénu. To jsem ovšem ještě nevěděla, že si krom příšerně spálených zad uženu i jeden menší úpal. Jenže chci- li vychovávat, musím plnit sliby, že? A tak jsem naházela plavky do baťohu a vyrazila s Bětkou směr aqupark. Ještě štěstí, že Bětka tak strašně moc ráda nosí baťůžky...neb moje nebohý ramínka brečela pod popruhy baťohu bolestí. V bazénu bylo báječně. Chladivá voda je asi ten nejlepší lék na takovéhle problémy...ovšem Bětka prostě miluje výřivku a to pro mě bylo naprostý utrpení.

Po návratu domů jsem místo uklízení a balení na dovolenou upadla v hluboký a dlouhý spánek. Jak my zejtra odjedem, to chci teda vidět:o)

sobota 4. července 2009

185. den

Jóó fotbal je nádherná hra...ale jako každý sport občas bolí...a nejen hráče...tak strašně moc jsem se snažila ulovit pořádnou sportovní fotografii až jsem si  příšerně spálila záda.  Teď nemůžu nic. Každý sebemenší pohyb mě bolí...a pořádnou fotku jsem stejně zase neulovila.

pátek 3. července 2009

184. den

Otík je pěknej živel. Pořád někam utíká. A tak mám většinu jeho fotek takhle pěkně zezadu:o)

čtvrtek 2. července 2009

183. den

Přes počáteční zmatky s klíčema a nevypnutou žehličkou se nám dnešní den báječně vydařil. Podnikli jsme spolu s Danem a spol. výlet do Chuchelského háje. A musim říct, že Bětka s Danem jsou fakt supr parta.

středa 1. července 2009

182. den

Třešně, třešně, třešně! A přepaly, přepaly, přepaly!