Recent Posts

pondělí 28. února 2011

Hlášení:o)

Nestíhám fotit, nestíhám upravovat, nestíhám psát...a pořád si říkám, že dělám něco špatně. Že přece všichni ostatní zvládaj a stíhaj, tak proč já jsem taková neschopa.

Nestihla jsem sem napsat, že byla Bětka na školce v přírodě, a že se jí tam moc líbilo.

Nestihla jsem napsat zážitky ze zápisu do školy.

Nestihla jsem napsat ani o tom jaké dělají moje děti pokroky, že jsem začla chodit na keramiku, naučila se háčkovat (a propadla tomu), že jsem se vrátila k fotbalu, začla zase běhat...děje se toho poměrně hodně a já už si tolikrát říkala, že si to všechno sem musím psát, abych nezapomněla...ale nestíhám. I teď mám Otíka na zádech, Verča se mi houpe na noze a Bětka  prudí, že chce hrát hry:o)

Tento týden mám Bětku doma. Ve čtvrtek mi jí poslali domů ze školky, že má teplotu. Zdála se mi v pohodě, ale doma jsem si jí nechala...a včera se jí to rozjelo. Kašel, rýma, krev z nosu. Verča kašle jak starej tuberák. Marek celý víkend statečně bojoval s nachlazením. Čekám kdy se bacily vrhnou i na mě a na Otíka...to je tak, když chce jít jeden v pátek do divadla:o)

středa 16. února 2011

Verča

Fimfárum

Když babička před mnoha lety natočila Lakomou Barku jistě netušila co všechno z toho vznikne...minulý týden se dostalo do kin Fimfárum tři. Soubor tří pohádek Jana Wericha. První český celovečerní animovaný film ve 3D.

A tak jsem minulou středu, v den premiéry, odevzdala OtoVero Markově mamince, oblékla sebe a Bětku do co nejslušnějšího oblečení a vyrazila si užívat do Lucerny slavnostní atmosféru, pro mě ještě zpříjemněnou přítomností oblíbených rodinných příslušníků.

Všechny tři pohádky se mi moc líbily. Ale nejvíc mě nadchla ta poslední! Rozum a Štěstí. Znám tu pohádku dlouho (kdo by jí taky neznal, že), ale nikdy mě nějak zvlášť nezaujala. Až teď. Tohle filmové zpracování prostě nemá chybu (ó to je opravdu odborné vyjádření:o)). Postavička Štěstí se mi zalíbila natolik, že nosím na prsou odznáček s jejím vyobrazením (jako puberťačka:o)).

Filmové kritiky, které jsem četla, moje nadšení nesdílejí. Což mě popravdě trochu mrzí. Za sebe můžu návštěvu třetího Fimfára jen a jen doporučit.

úterý 15. února 2011

Dotek světla

Dnes bych vám ráda představila nový projekt "efefaček" Jedná se o focení dětí, které nemají lehký osud. Dětí předčasně narozených či zdravotně znevýhodněných. Rády bychom tyto děti a jejich rodiny pohladily, potěšily a ukázaly jim, že nám není jejich osud lhostejný.

Informační článek nejdete zde

Web je tady