Recent Posts

pátek 4. listopadu 2011

Obecná škola

Neustále se snažim dětem vysvětlovat, ať nelezou do lednice! Ať ji nenechávaj otevřenou! Ať po ní nešplhaj...

Co si o mém vysvětlování myslej se ukázalo poměrně nedávno.

Do kuchyně jsem přiběhla volána příšernym řevem. Vždy se nesmírně vyděsím a očekávám pohled na něco příšerného...ovšem tohle mě opravdu překvapilo:o)

V kuchyni stála řvoucí Verunka a na jazyku se jí houpala přimrzlá malá plastová mistička!!! Další takovou misku se zrovna snažil olíznout i Otík.

Rychle jsem odnesla Verču do koupelny a pomocí vody jí odpreparovala nevzhlednou ozdobu z vyplazeného jazyka...v okamžiku, kdy byla miska i se svým obsahem osvobozena, se to natvrdlé dítě opět začalo s vyplazenym jazykem sápat po své pochoutce!

Jak vidno, můžu dětem zakazovat co chci! Když se rozhodnou, že si udělaj zmrzlinu, tak si jí prostě udělaj! Vlastně už by mě ani nepřekvapilo, kdyby jeden prováděl nějakou neplechu, zatím co druhej bude hlídat jestli náhodou nejde matka prudička. Jsou prostě parta. Nebo jinak řečeno - je jich na mě přesila. A tak mi snad může být odpuštěno, že jsem jejich zmrzlinovou výrobu vůbec, ale opravdu vůbec nezaznamenala...jen se trochu děsim, s čim ti naši géniové přijdou příště! 

Snad to jejich dětství všichni přežijem a to pokud možno ve zdraví:o)