Recent Posts

středa 20. února 2013

Čuchni a uvidíš!

V práci nazýváme zakázky dle jejich zadavatelů. Takže dodá-li nám práci řekněme pan Novák, hlásíme: jdu dělat Nováka, dodělávám Nováka, odesílám Nováka....
Tuhle mi kolegyně přikázala ať začnu dělat Vorla. Šla jsem tedy do vedlejší místnosti, kde seděla má druhá kolegyně a pilně pracovala. Vytáhla jsem knihu se seznamem zadavatelů, koukám a oni tam Vorlové dva!
,,A jak poznám, kterýho Vorla mám vzít prvního?" ptám se přítomné zkušenější kolegyně.
,,Musíš si k němu čuchnout! Když bude vonět, tak je to ten pravej." Dočkám se překvapivé odpovědi. ,,Cože!!!!!" Vytřeštim oči a zvednu hlavu, v které mi samozřejmě již běhají zajímavé a velmi barvité obrázky zkušebního očuchávání...a v tom koukám, že kolegyně sice opravdu pilně pracuje, ale má taky hlavu na stranu a pozvednuté jedno rameno. Tedy že do telefonu radí synovi jak pozná zralý ananas!

Zda se synkovi podařilo nakonec vybrat správnou a zralou pochutinu nevím, ale já už jsem asi opravdu zralá do blázince!


pondělí 18. února 2013

Kalendář

Minulý týden si takhle sedím u maminky v kanceláři a čekám až dotelefonuje. Když zavěsila povídá: Z. nás zve na prodloužený víkend k sobě na chatu na hory. On tam jede 27 a my bychom přijeli 28. nebo 29. a domů by se jelo 31.!!! ( podotýkám, že se jedná o TENTO měsíc:o)).

O pár chvil později jsem hlásila šéfový: 28. v pátek si beru dovolenou. Kouká na mě, je vidět, že jí to v hlavě šrotuje a po chvíli mi povídá: ty, hele, ale já si nejsem jistá jestli 28. je v pátek.
Reaguju naprosto střelhbitě: Je! Když 27. je ve středu!

Jak vidno, kalendář má naše rodina naprosto v malíku! Jen doufám, že na ty hory opravdu odjedeme:o)