Recent Posts

pátek 13. září 2013

Ach ta hlava!

,,Kruciš Bětko!" Rozčilovala jsem se nad svou nejstarší dcerou. ,,Jak můžeš neustále takhle zapomínat! To není normální! To si na to nemůžeš dávat pozor?" Bylo mi toho nebohého dítěte, co ke mě otáčelo ztrápenou hlavu, celkem líto, ale ulevit jsem si musela. Fakt jsem si myslela, že časem se to zlepší. Že teď, když už je ve třetí třídě, nebudu muset každý den řešit, že někde zase něco zapomněla.A ono ne! Ono je to pořád něco. Tentokrát šlo o sešit na domácí úkoly, jindy hledáme např. bundu, penál, čip (vynálezce čipu bych nejradši zabila!!!), tuhle zapomněla celou aktovku...a věkem se to nijak nelepší.

Včera odpoledne jsem měla dost nabitý program. Vyzvednout dvojčata ze školky, Bětku z hudebky, odvést Otíka s Verčou na trénink, odskočit si do Bětčiný nový školy na konzultace...a všechny ty další drobnosti spojené s péčí o děti a domácnost.
Ještě štěstí, že mám u baráku to auto, říkala jsem si, když jsem supěla okolo školky pěšky do kopce. Pěkně tam naskáčem a v klidu a pohodě to všechno zvládnem. Hlavou mi běžel složitý časový harmonogram, místa vhodná k zaparkování a lehké zděšení nad tím, co já sakra zase uvařim k večeři! Lehce udýchaná jsem zahla za roh a...stála jsem přímo proti prázdnému parkovišti! Oči mi pomalu začaly klouzat po okolních místech možných k parkování. Naše auto tam nikde nebylo!!!
V tom se mi pomalu ale jistě v hlavě začala nafukovat bublina poznání a uvědomění...až jsem zřetelně cítila jak praskla. ,,No do háje! Já to auto zapomněla v práci!!!"

Zapomínání je nepříjemná vlastnost.A věkem se to rozhodně nelepší!!!

0 komentářů: